Yesss, ik heb de opleiding Medische Basiskennis gehaald.

Voor mij is het opgeven voor een opleiding altijd een heel proces. Mijn verlangen om bij te leren is altijd erg groot en tegelijkertijd is mijn onzekerheid dat ook.

In mijn hoofd gebeurt er van alles. Kan ik het wel? Als ik het nou niet haal? Wat gaan mijn studiegenoten van mij vinden? Dat dit geen helpende gedachtes zijn weet ik wel. Maar hoe ga je ermee om? Gelukkig wint mijn verlangen en stel ik me de vraag, hoe erg is het als ik het niet (in één keer) haal en waarom wil ik de opleiding doen?

En wat ben ik blij en trots dat ik het gedaan en gehaald heb. Ik heb weer zoveel geleerd over het menselijk lichaam. Ik vind het echt bijzonder wat er allemaal gebeurt in ons lichaam. Er spelen zich tal van processen tegelijkertijd en opvolgend van elkaar af. Voor al die processen is het noodzakelijk dat je goed voor je lichaam en geest zorgt. En dat zorgen is best een klus. Vooral in de huidige maatschappij waarin we leven. Wat is nu goed qua voeding en bewegen? Hoe vind je een juiste balans in een soms al drukke agenda?

Zo kwam ik er tijdens de opleiding achter dat ik te veel water dronk op een dag. Ik had altijd de gedachte dat je niet snel te veel water kunt drinken. Ik had echter veel last van slapende handen en mijn herstel na sporten duurde vrij lang. Door het vele water drinken verloor mijn lichaam veel belangrijke mineralen die een rol spelen bij processen van je zenuwstelsel en je spieropbouw. 1,5 tot 2 liter per dag is echt voldoende. Daarnaast is het het beste om water tussen je maaltijden te nemen, (te veel) water bij je maaltijd zorgt er namelijk voor dat je spijsverteringssappen niet optimaal hun werk kunnen doen en daardoor je stofwisseling ook niet optimaal werkt. Het is een soort van domino effect. En dat effect kun je zelf positief en of negatief beïnvloeden.

Wil jij werken aan een betere balans in je leefstijl die bijdraagt aan een positieve uitwerking op de processen in je lichaam? En wil je weten hoe je je lichaam goed kunt voeden? Neem dan contact met mij op. Samen kijken we naar jouw huidige leefstijl en de mogelijkheden om veranderingen aan te brengen die bijdragen aan een vitaler lichaam.

 

 

20 februari 2021 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *