Over mij

Ik ben Rosemarie Teunissen (1975) en ik woon sinds eind 2019 in Gouda. Ik ben gek op alles wat met voeding, bewegen en mindset te maken heeft. Vitaalcoach is dan ook op mijn lijf geschreven.

Koken, bewegen, focus.

Ik geniet ervan om zelf in de keuken te staan om nieuwe recepten uit te proberen met verse producten. Vooral het toevoegen van veel verschillende soorten groenten, fruit, kruiden en specerijen vind ik belangrijk en lekker. Daarnaast ben ik graag in beweging in de natuur. Doelen stellen, meditatie, ademhaling- en yoga-oefeningen zijn rituelen die mij iedere keer weer helpen om bewust bezig te zijn met mezelf en dat waarop ik me wil focussen.

Mijn inzicht.

Een aantal jaren geleden was ik veel met hardlopen bezig. Een paar keer in de week liep ik een duurloop. Ik at toen veel koolhydraten bij iedere maaltijd, omdat ik er echt van overtuigd was dat ik anders niet kon presteren. Iedere 2 uur moest ik iets eten anders werd ik trillerig, stond het zweet op mijn rug en had ik een enorm kort lontje.

In die tijd kwam ik bij een voedingsdeskundige aan tafel voor mijn eczeem, een huidaandoening die mij mijn hele leven al bezig houdt. Zij adviseerde mij een ander voedingspatroon op basis van minder suiker, minder koolhydraten en gezonde voeding. Het was een behoorlijke stap en een grote verandering om mijn eetpatroon aan te passen. Mijn lijf moest ook wennen aan de verandering. Na 2 weken vond ik aardig mijn weg en voelde daadwerkelijk verschil. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik kreeg energie voor de hele dag, een beter humeur, ging beter slapen etc. Dit waren mijn eerste stappen naar een bewuster leven en de opstap naar de opleiding Vitaalcoach.

Uren hardlopen… ontspanning of stress?

Het volgende inzicht kreeg ik tijdens mijn opleiding personal trainer. Ik dacht dat ik ontspanning haalde uit al die uren hardlopen. Wat bleek, ik putte mijn lichaam juist uit. Terwijl ik dacht dat ik ontspannen bezig was, bracht ik mijn lichaam juist in de stressmodus. Wat schrok ik hier van! Het hardlopen bleek voor mij een vlucht te zijn uit de meestal gespannen thuissituatie. Hierdoor hoefde ik de emoties niet te voelen.

Ik heb de duurlopen geschrapt en loop nu kleinere rondjes en doe meer aan interval, krachttraining en yoga. Door de variatie in de manier van bewegen kwam er meer balans in mijn hormoonhuishouding en in mijn vet- en vetvrije-massa. En die balans zorgt er weer voor dat ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit!

Voelen=Leven!

Door de uitwerking van mijn nieuwe eetpatroon en beweegpatroon gebeurde er veel in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik was niet meer afhankelijk van suikers en ik rende geen ellenlange kilometers meer om maar niet te hoeven voelen. Er kwam ruimte voor een nieuw stuk in mij, namelijk voelen. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen ik. Wie ben ik en wat wil ik in dit leven. Ik ben mooie, bijzondere maar ook pijnlijke stukken van mezelf tegengekomen en aangegaan. Ook ik heb dit ik niet alleen gedaan. Ik heb diversen hulpbronnen ingezet. Het pad van mijn persoonlijke ontwikkeling blijft wat mij betreft voortbestaan. Ik bent nooit uitgeleerd!

Het grootste geschenk is dat ik GewoonRosemarie kan en mag zijn met alles erop en eraan.

Een nieuwe ongevraagde uitdaging: de aandoening Alopecia Areate Totalis

In 2019 werd ik geconfronteerd met de aandoening Alopecia areate totalis. Dit is een auto-immuunziekte waarbij je je haren (gedeeltelijk) verliest. Mijn leven stond even stil en de paniek sloeg toe bij mij en mijn vriend. Ik heb medische hulp ingeschakeld maar helaas is er niet veel te doen aan deze aandoening. Ik had geen idee hoe ik met deze situatie omgaan moest gaan. Je haar verliezen is echt heel naar. En het is zo zichtbaar. Gelukkig zijn er veel oplossingen en hulpmiddelen; haarwerken, nepwimpers, permanente make-up, sjaaltjes en mutsjes voor op je hoofd. En natuurlijk mijn lieve vriend, familie en vrienden als hulpbronnen. Mijn haarverlies ging in fases. Eerst mijn hoofdhaar en lichaamshaar, daarna mijn wenkbrauwen en toen mijn wimpers. Iedere fase was confronterend en anders. Deze uitdaging was echt een klus voor mij en dat zal het ook blijven want het feit blijft dat ik en mijn vriend dagelijks geconfronteerd worden met mijn kale bolletje. En gelukkig kan ik in deze situatie ook blij, trots en dankbaar zijn dat ik GewoonRosemarie ben. Nu met niet meer alles erop en eraan .

Wil je meer weten over hoe ik te werk ga?

Werkwijze

Mijn achtergrond:

 • Vitaalcoach. Schott & Co
 • Functional Personal Trainer. Basic: Allround Fitnesstrainer. Schott & Co.
 • Functional Personal Trainer. Advanced: Allround Personal Trainer.Schott & Co.
 • Functional Personal Trainer. Master: Medical Personal Trainer. Schott & Co.
 • Gewichtsconsulent. Schott & Co.
 • Life Coach. Hamel College.
 • Voeding & Hormonen, Rineke Dijkinga. Ortho Health Foundation
 • Insulineresistentie omkeerbaar. Ortho Health Foundation
 • Voeding & Gezondheid, Juglen Zwaam. AHealthy Life
 • Medische Basis Kennis (HBO niveau), Total Health
 • ACT (Acceptance and Commitment Training) ETEN=GEDRAG, Heidi Stiegelis