Over mij

Ik ben Rosemarie Teunissen (1975) en ik woon sinds eind 2019 in Gouda. Ik ben gek op alles wat met voeding, bewegen en mindset te maken heeft. Vitaalcoach is dan ook op mijn lijf geschreven.

Koken, bewegen, focus.

Ik geniet ervan om zelf in de keuken te staan om nieuwe recepten uit te proberen met verse producten. Daarnaast ben ik graag in beweging in de natuur. Doelen stellen, meditatie, ademhaling- en yoga-oefeningen zijn rituelen die mij iedere keer weer helpen om bewust bezig te zijn met mezelf en dat waarop ik me wil focussen.

Mijn inzicht.

Een aantal jaren geleden was ik veel met hardlopen bezig. Een paar keer in de week liep ik een duurloop. Ik at toen veel koolhydraten bij iedere maaltijd, omdat ik er echt van overtuigd was dat ik anders niet kon presteren. Iedere 2 uur moest ik iets eten anders werd ik trillerig, stond het zweet op mijn rug en had ik een enorm kort lontje.

In die tijd kwam ik bij een voedingsdeskundige aan tafel voor mijn eczeem, een huidaandoening die mij mijn hele leven al bezig houdt. Zij adviseerde mij een ander voedingspatroon op basis van minder suiker, minder koolhydraten en gezonde voeding. Het was een behoorlijke stap en een grote verandering om mijn eetpatroon aan te passen. Mijn lijf moest ook wennen aan de verandering. Na 2 weken vond ik aardig mijn weg en voelde daadwerkelijk verschil. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik kreeg energie voor de hele dag, een beter humeur, ging beter slapen etc. Dit waren mijn eerste stappen naar een bewuster leven en de opstap naar de opleiding Vitaalcoach.

Uren hardlopen… ontspanning of stress?

Het volgende inzicht kreeg ik tijdens mijn opleiding personal trainer. Ik dacht dat ik ontspanning haalde uit al die uren hardlopen. Wat bleek, ik putte mijn lichaam juist uit. Terwijl ik dacht dat ik ontspannen bezig was, bracht ik mijn lichaam juist in de stressmodus. Wat schrok ik hier van! Het hardlopen bleek voor mij een vlucht te zijn uit de meestal gespannen thuissituatie. Hierdoor hoefde ik de emoties niet te voelen.

Ik heb de duurlopen geschrapt en loop nu kleinere rondjes en doe meer aan interval en krachttraining. Door de variatie in de manier van bewegen kwam er meer balans in mijn hormoonhuishouding en in mijn vet- en vetvrije-massa. En die balans zorgt er weer voor dat ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zit!

Voelen=Leven!

Door de uitwerking van mijn nieuwe eetpatroon en beweegpatroon gebeurde er veel in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik was niet meer afhankelijk van suikers en ik rende geen ellenlange kilometers meer om maar niet te hoeven voelen. Er kwam ruimte voor een nieuw stuk in mij, namelijk voelen. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen ik. Wie ben ik en wat wil ik in dit leven. Ik ben mooie, bijzondere maar ook pijnlijke stukken van mezelf tegengekomen en aangegaan. Ook ik heb dit ik niet alleen gedaan. Ik heb diversen hulpbronnen ingezet. Het pad van mijn persoonlijke ontwikkeling blijft wat mij betreft voortbestaan. Ik bent nooit uitgeleerd!

Het grootste geschenk is dat ik GewoonRosemarie kan en mag zijn met alles erop en eraan.

Wil je meer weten over hoe ik te werk ga?

Werkwijze

Mijn achtergrond:

  • Vitaalcoach. Schott & Co
  • Functional Personal Trainer. Basic: Allround Fitnesstrainer. Schott & Co.
  • Functional Personal Trainer. Advanced: Allround Personal Trainer.Schott & Co.
  • Functional Personal Trainer. Master: Medical Personal Trainer. Schott & Co.
  • Gewichtsconsulent. Schott & Co.
  • Life Coach. Hamel College.
  • Voeding & Hormonen, Rineke Dijkinga. Ortho Health Foundation
  • Insulineresistentie omkeerbaar. Ortho Health Foundation
  • Voeding & Gezondheid, Juglen Zwaam. AHealthy Life