Mindset

De juiste mindset helpt je om je doelen te bereiken. Maar wat is nu de juiste mindset en hoe ontstaat die?

Balans tussen belasting en belastbaarheid.

Het gaat om de balans tussen belasting en belastbaarheid en hoe jij met deze gegevens omgaat. Belasting kunnen we zien als een optelsom van alles dat we van onszelf vragen en alles wat op ons pad komt. Dit vult onze ‘rugzak’. De belastbaarheid staat voor het gemak waarmee wij deze rugzak dragen, ook wel onze draagkracht genaamd. Een disbalans tussen de draaglast en de draagkracht kan zich als stress uiten en dit kan invloed op je mindset en lichaam hebben.

Voldoende draagkracht.

We hebben in ons leven allemaal te maken met stress. Stress is niet altijd slecht. Stress is een natuurlijke en gezonde reactie van het lichaam. Het maakt je alert, zodat je goed kunt handelen in bedreigende situaties. Als er echter te veel en continue stress is word de belasting hiervan te groot voor je lijf. Het is dan belangrijk dat je voldoende draagkracht hebt om met de stress om te gaan.

We moeten vaak veel van onszelf en de gehele dag door komt er uit diverse hoeken druk op ons af. Als coach ga ik je leren om vanuit je eigen kern de juiste keuzes te maken. Keuzes die bij jou passen en bij wat jij in het leven wilt. Daarnaast helpt het je als je gedachten positief zijn. We hebben vaak de neiging om negatief te denken. Door hier bewust van te zijn, is het mogelijk om eerder positief te gaan denken.

Coaching betekent vooral de juiste vragen stellen die je prikkelen tot zelfonderzoek, je neemt dan als het ware even afstand en kijkt op een andere manier naar jouw eigen handelen, je gedachten en gevoel. Coaching betekent ook begeleiden en stimuleren op een manier waar je de rest van je leven profijt van kan hebben en op terug zou kunnen grijpen.

Ik denk met je mee om tot eigen inzichten te komen en geef je handvatten om je mindset positief te voeden. Door bewust inzicht te ontwikkelen in je eigen gedachtewereld, je gedrag en je functioneren zul je meer in balans komen en zul je betere keuzes maken. Stap voor stap begeleid ik je naar je doel.

Contact opnemen