Weer actief als vitaalcoach

Het afgelopen jaar ben ik niet veel actief geweest als vitaalcoach. Natuurlijk ben ik wel dagelijks bezig met mijn vitaliteit. Voor mij is het ook elke keer weer de uitdaging om de juiste balans te vinden. Wanneer wil en kan ik bewegen? Wat eten we? Zit ik niet te veel op mijn schermen te kijken en wanneer zoek ik momenten van rust?

Een aantal activiteiten zijn voor mij een gewoonte worden. Op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan, een glas water drinken bij het opstaan, tanden poetsen op één been (mooie balans oefening), koud afdouchen, groente eten bij de lunch en op de fiets naar mijn werk gaan.

Deze gewoontes zijn niet vanzelf gegaan, ik heb de handelingen een periode achter elkaar uitgevoerd (> 3 weken). Door de herhalingen worden deze handelingen een gewoonte en denk je er niet meer zo over na. Het gaat onbewust.

Wat ook onbewust is gegaan, is dat ik familie, vrienden en bekenden geholpen heb om andere gezondere keuzes te maken. Zo wordt er minder suiker gegeten, meer groente bij de warme maaltijd genuttigd, koud afgedoucht en er worden meer stappen gezet in de buitenlucht. Hoe leuk is dat! En dat alleen door er enthousiast over te praten, het niet op te dragen en de gezondheidswinst te vertellen.

Voor de één is het inplannen van een beweegmoment de eerste stap en voor de ander is dat een aanpassing in één van je maaltijden. Er is geen ´one-size-fits-all” aanpak voor een gezondere leefstijl. Wil jij werken aan een gezondere leefstijl en heb je daar hulp bij nodig? Neem dan contact met mij op, samen onderzoeken we welke stap jij als eerste kan gaan zetten.

Vitale groet,

Rosemarie

Telefoon 06 22418852
E-mail info@gewoonrosemarie.nl

27 januari 2021 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *