Geluk

Afgelopen maandag begeleide ik een wandelcoachsessie voor het inloophuis Adamas in de Waterleidingduinen. Aan iedere sessie koppelen we een thema waarbij we meerdere malen tijdens het wandelen bij stil staan. Dit keer had ik gekozen voor het thema: GELUK.

Waarom GELUK?

Afgelopen weken kwam GELUK van meerdere kanten op mijn pad;
• Na een inspirerende live coaching dag van mijn nichten Monique en Annelies Teunissen, kreeg ik een mooie kaart met de tekst: “Je bent het waard om gelukkig te zijn”.
• Tijdens het lezen van het boek “De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn.” van Brené Brown.
• Ik voelde me gelukkig dat mijn website in de afrondende fase was.
• Ik was met mijn vader en broer op stap en daar word ik echt intens gelukkig van.

Ik hoefde dus niet lang na te denken over een thema. Bij de wandelcoachsessie waren voor mij twee onbekende mensen aanwezig. De ene was een vrouw die ongeneselijk ziek blijkt te zijn en een heer die zijn vrouw een paar jaar geleden is verloren aan de ziekte kanker. Slik!! Sta ik daar met mijn thema GELUK. Mijn eerste gedachte was (natuurlijk) negatief naar mezelf toe. “Waarom kies ik dan ook dit onderwerp bij deze kwetsbare groep mensen”. Gelukkig bleef ik niet hangen in deze negatieve gedachte. Ik kon terugkomen in het moment en liet deze twee mensen een gelukskaart trekken en ik wachtte hun reactie af. De openhartigheid en kwetsbaarheid van deze mensen zorgden voor een groot gevoel van dankbaarheid bij mij. De vrouw vertelde dat ze door haar situatie erachter is gekomen hoeveel ze voor andere mensen betekent en dat gaf haar een geluksgevoel. De man had zijn geluksmomenten gevonden in het maken van mooie reizen. We hebben heerlijk gewandeld en nog veel gesproken over GELUK.

Schrijfster Brené Brown zegt het volgende over GELUK:
“Volgens mij bestaat een gelukkig leven uit gelukkige momenten, die op een schitterende manier aaneengeregen worden door vertrouwen, dankbaarheid, inspiratie en geloof.”
Ik kan me best vinden in haar uitspraak. En wat betekent GELUK voor jou?

19 juli 2018 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *