Overgewicht: Nederland wordt steeds dikker

Volgens de cijfers van het CBS is meer dan de helft van Nederland te dik en zijn er ruim 100.000 Nederlanders die kampen met morbide obesitas oftewel zeer ernstig overgewicht. Ik vind deze cijfers echt zorgwekkend. We worden door het overgewicht sneller ziek en hebben minder veerkracht waardoor het mogelijk is dat je in een negatieve spiraal terecht komt qua leefstijl. Nu hoef je zeker geen maatje 36 te hebben en al het lekkers te laten staan. Met een paar veranderingen in je dagelijks leven is een gezonde leefstijl dichterbij dan je denkt. En ja veranderen is niet makkelijk en gaat zeker niet vanzelf! Je moet zelf stappen zetten en gemotiveerd zijn.

Er kunnen diversen oorzaken ten grondslag liggen voor het overgewicht. Het kan te maken hebben met een medische oorzaak, bijvoorbeeld een trage schildklier of met genen. Meestal zijn er verkeerde (voedings)gewoontes ontstaan. Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in je gedrag en bewust word van de uitwerkingen van je gedrag. Gedrag kun je veranderen en daarmee heb je ook grip op de uitwerking. Ik wil je graag begeleiden naar een gezondere leefstijl. Samen kijken we wat voor jou werkt qua voeding, bewegen en ontspanning. We zetten samen een plan van aanpak op om jouw doel te bereiken.

cijfers van het CBS

Wil je meer weten over hoe ik je kan begeleiden? Bel me gerust op om meer informatie te krijgen 06-22418852 of stuur een mail naar info@gewoonrosemarie.nl

 

 

 

2 juli 2018 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *