Zoete aardappel (bataat)

Wist je dat zoete aardappel een van de oudste groenten is die we kennen? Samen met rijst, tarwe, cassave en mais behoort deze knol tot de meest gegeten gewassen in de wereld. De zoete aardappel is niet verwant aan de klassieke aardappel. De bataat behoort tot de windefamilie en de aardappel tot de familie van de nachtschaden. Er zitten veel vezels in een zoete aardappel die goed zijn voor onze darmwerking. Daarnaast zijn zoete aardappels goed voor onze hart- en bloedvaten en voor onze huid. Koop biologische bataat zodat je ze met schil kunt eten. In en net onder de schil zitten veel actieve plantenstoffen die een positieve werking hebben op onze gezondheid.

Ik gebruik geregeld zoete aardappel in een soep. Samen met wortel, gember, koriander en santen (cocoscreme) maak je in een handomdraai een heerlijke gezonde soep. Je kunt de zoete aardappel ook gemakkelijk in de oven bereiden. Samen met pompoen, wortel, (rijst)olie, uitje, gember, korianderpoeder, komijnpoeder en komijnzaad maak je in een oven op 175 graden in ca. 30 minuutjes een gezond en lekker gerecht.

6 februari 2017 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *