Aubergine-tomaten soep
Het heeft even geduurd voordat ik de groente aubergine kon waarderen.
Mijn schoonvader zou hebben gezegd “Ik begrijp aubergine niet”.
Er zit niet veel smaak aan deze groente totdat je het bakt of roostert en er uiteraard wat kruiden aan toevoegt.
Geroosterde aubergine geeft een romige rijke smaak aan bijvoorbeeld een soep.Deze aubergine-tomaten-soep is echt een aanrader en is voor ca. 4 personen.
Ingrediënten:
- 6 tomaten
- 3 aubergines
- 2 uien
- 2 el olie
- 2 tenen knoflook
- 2 el ras el hanout kruiden
- 500 gram pasata
- 1 blokje groente bouillon
- 600 ml heet water
- Paar takjes koriander
- 100 gram witte kaas of feta
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200 °C
- Snijd de tomaat, aubergine en uien in blokjes
- Verdeel de tomaat, aubergine, ui en ongepelde knoflook over een bakplaat
- Bestrooi met de ras el hanout kruiden en giet de olie erover
- Meng het goed door elkaar
- Rooster de groente in ca 25 min. gaar
- Haal de bakplaat uit de oven
- Druk de tenen knoflook uit
- Doe de geroosterde groente en de pasata in een grote pan en verwarm dit
- Doe het bouillon blokje en ca 600 ml gekookt water erbij en laat het koken
- Neem de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer
- Snijd de koriander fijn en verkruimel de kaas, gebruik ze als garnering met eventueel wat peper erop
Eet smakelijk
Note: de vezels in de aubergine zijn goed voor onze darmwerking.
22 oktober 2025 - Blog